Felnőtteknek

Nehezen szánja rá magát az ember, hogy belefogjon…

Felnőttként már kevésbé vagyunk nyitottak az ilyen programokra. Helyt kell állnunk a munkahelyünkön, gondoskodnunk kell a családunkról; apaként, vagy anyaként sokkal kevesebb szabadidővel rendelkezünk, így kevesebb időt fordítunk magunkra. Dolgozni járunk, háztartást vezetünk, és egyéb tennivalóink is vannak, hétvégén pedig örülünk, ha van egy kis szabadidőnk, amit kikapcsolódással tölthetünk.

A felnőtt ellátás pillanatnyilag az akut problémák kezelésére korlátozódik. Tapasztalataink szerint azonban jelentős életminőség-javulás érhető el, ha nem csupán az adott probléma területére fókuszálunk, hanem az évek során kialakult „kompenzáció-rendszert” minimalizáljuk. Az életünk során minket érő stressz hatások a fizikai és lelki tünetek összességében idéznek elő sokszor nem kívánt változásokat a szervezetben. Ezekről sok esetben már csak akkor veszünk tudomást, amikor már akadályozza a mindennapjainkat. Felborul az egyensúly a testben, amely látható diszharmóniaként megjelenik a testen és az arcon is. Tapasztalataink azt mutatják, hogy életkortól függetlenül lehet javítani ezen az állapoton. Pácienseik leggyakrabban az alábbi tünetekkel fordulnak hozzánk:

 

  • Gyakran elmegy a hangja beszéd közben…
  • Felnőttkori fogszabályozás kiegészítő kezeléseként…
  • Állkapocsízületi problémája van…
  • Horkol...
  • Feszült, gyakori fej-, hátfájással küzd...
  • Nehezen értik a beszédét
  • Gyermekkorában már volt fogszabályozója, de mégsem olyan a fogsora, mint szeretné…
  • Ezért holisztikus kezelést ajánlottak számára.

 

A fenti panaszok nem pusztán hangképzési nehézségekből fakadnak. Aki artikulációs-, fonológiai problémákkal küzd, illetve nem tudja tisztán és érthetően ejteni a szavakat, vagy kuszán állnak a fogai, esetleg horkol, annak gyakran sérül önértékelése, énképe, amely az élete minden területén negatív hatásokkal járhat. Ezért fontos, hogy mielőbb megtaláljuk a számunkra legideálisabb megoldást, és a kezelés után rátaláljunk új, jó közérzetű, kiegyensúlyozott önmagunkra.

Miért van szükség Ráébresztő vizsgálatra?

A logopédiai jellegű problémák általában pusztán tünetek, amelyek mélyebben gyökerező rendellenességekre utalnak. Ettől persze nem kell megijedned, ez csupán azt jelenti, hogy mielőtt elkezdjük a programot, mélyebbre kell ásnunk, és fel kell tárnunk a valódi okokat. Így tudjuk a megfelelő (saját igényeidre szabott) kezelést biztosítani Számodra, illetve így szavatolhatjuk a Dsmile Tréning hatékonyságát.

Mennyi ideig tart egy Dsmile Tréning?

 A látványos és tartós eredmény elérése érdekében 3 hónapig ajánlott intenzíven, napi szinten végezni a gyakorlatokat, részt venni a foglalkozásokon, mert a szervezetednek minimum ennyi időre van szüksége a változáshoz. Fontos azonban, hogy ez alatt az idő alatt otthon is rendszeresen végezd a gyakorlatokat. Az új mechanizmusokat használni kell. Ennyi idő szükséges az idegrendszernek és az izomzatnak a letisztuláshoz és az új, megfelelő módon való működés megtanulásához, rögzüléséhez. Az első 3 hónap alatt 10-12 héten keresztül találkozik a páciens a terápiás tréning oktatóval. Heti egy órás terápia és napi 10 perc otthoni gyakorlás már meghozza a kívánt eredményt. A második 3 hónap már az otthoni ismétlés időszaka, minden héten 2-3 alkalommal szükséges az otthoni gyakorlatokat elvégezni ahhoz, hogy hosszú távon sikeres legyen a Tréning. 

 

Mi várható 3 hónap elteltével?

Rendszeres gyakorlás mellett ez az idő elegendő ahhoz, hogy átalakuljanak a légzési- és hangképzési szokásaid, változzon a testtartásod és a rossz beidegződések, gyakorlat helyébe az ideális technika lépjen. 3 hónap elteltével érezni, látni és hallani fogod a különbséget, és a logopédiai panaszok mellett olyan problémákkal is leszámolhatsz, mint az állkapocsízületi fájdalom, a horkolás, a fogcsikorgatás és a szájlégzés, változni fog a testtartásod egy energiatakarékosabb módra áll át a szervezeted, amely az arcodon és a fogazaton is érzékelhető lesz.

Image
Image